2015. október 6., kedd

Men, Women & Children – Férfiak, nők és gyerekek & 7 Days in Hell – 7 nap a pokolban



Men, Women & Children – Férfiak, nők és gyerekek


Igazából, nem is láttam végig ezt a filmet: az HBO Comedy-n adták, és Katicám arra gondolt, hogy nézzünk bele.

Már 15 perce ment, amikor bekapcsolódtunk: én utálok úgy filmet nézni, hogy akár 1 perc is kimarad(jon) belőle – akkor inkább nem is nézem meg. :-P

De ez a „Férfiak, nők és gyerekek” cím olyan ellenszenves volt, hogy úgy gondoltam, még örülök is, hogy ennyivel kevesebbet kell néznem ebből a szaharból… :-P

Szóval, popcorn elő, és nézzük (úgyis le fogom fikázni az egészet… – gondoltam :-P ).

Ha nem volt legalább 5 (öt!) olyan pont a filmben, amikor mindketten(!!!) azt mondtuk, hogy „na ebből most már elég, kapcsoljuk el!”, akkor egy se. :eeekkk:


…ám valahogy mindig megállt az ujjunk a távkapcsolón, és mégis néztük tovább. Egyre idegesebben.
Egyre feldúltabban. Egyre dühösebben.

…aztán… nem tudni mikor-hol kezdődött, de… valahogy ez az idegesség, ez a fusztrált düh egyszer csak eltűnt belőlünk…

A végén pedig már meg sem lepődtünk azon, hogy szótlanul bámuljuk a stáblistát, és megannyi gondolat kergeti egymást a fejünkben. :sör:

Olyan felkavaró gondolatok, amikre… nem voltunk felkészülve. Legalábbis nem egy Jason Reitman (aki Ivan Reitman Szellemirtók, Ikrek, Ovizsaru, Dave – fia) által rendezett film megnézése során, amiben Adam Sandler az egyik főszereplő. :meaculpa: :sör:

Apropó, Adam Sandler: Az 50 első randi akkor is örök romantikus kedvencem marad, ha egyedül maradok :sör: , szóval, tőlem leszólhatja bárki ezt a színészt, én akkor is látok olyan villanásokat benne, amik figyelemre érdemesek – és ebben a „Férfiak, nők és gyerekek”-ben is remekül alakít, mint az egyik fontos szereplő. De nem _főszereplő_.

Aki _szerintem_ főszereplőként viszi a filmet (és itt a _szerintemen_ van a hangsúly, mert ez totál szubjektív, érzelmi döntés), az a fiatal és tehetséges Ansel Elgort (The Fault in Our Stars – Csillagainkban a hiba). :respect:
 
Én azt mondom, nézzétek meg Ti is – és merengjünk el valamennyien Carl Sagan emlékezetes, feledhetetlen szavait felidézve.
(Hja, hogy hogyan jön ide Carl Sagan?! Nagyon is itt a helye! Nézzétek meg a filmet, és kiderül, hogy miért… :-) :sör: )

The Pale Blue Dot – Halványkék pötty


Nézzenek ismét arra a pontra. Az itt van. Az otthonunk. Azok mi vagyunk. Ott van mindenki, akit szeretnek, mindenki, akit ismernek, mindenki, akiről valaha hallottak, az összes emberi lény, aki létezett. Az összes örömünk és szenvedésünk, vallások, ideológiák és gazdasági dogmák ezreinek magabiztossága, minden vadász és növényevő, minden hős és gyáva, minden civilizáció alkotója és lerombolója, minden király és paraszt, minden szerelmes fiatal, minden apa és anya, reménnyel teli gyermek, feltaláló és felfedező, minden erkölcs oktatója, minden korrupt politikus, minden „szupersztár”, minden „legfőbb vezér”, fajunk történelmének összes szentje és bűnös személye ott élt - azon a porszemcsén a napsugárban függve.
A Föld csak egy nagyon apró színpad a hatalmas kozmikus arénában. Gondoljanak a folyókat megtöltő vérre, melyet a tábornokok és császárok ontottak ki dicsőségben és diadalban, hogy ők lehessenek a pillanatnyi urai eme pont töredékének. Gondoljanak a végtelen kegyetlenségekre, amit a pont egyik oldalának lakosai okoztak a másik sarok tőlük alig különböző lakosainak, hogy milyen gyakoriak a félreértések, hogy mennyire erős a gyilkolási vágy, hogy mennyire heves a gyűlölet.
Az alakoskodás, az elképzelt önnön fontosságunk, a lázálom, hogy valamiféle kiemelt helyünk van a Világegyetemben, mindez kérdőre vonható ennek a fakó fénynek tükrében. Bolygónk egy magányos pötty a mindent körülölelő kozmikus sötétségben. Az ismeretlen homályában, mindezen hatalmas térben, semmi utalás nincsen arra, hogy valahonnan segítség érkezhet, ami megmentene minket önmagunktól.
Jelenleg a Föld az egyetlen, mely képes szállást adni az életnek. Semmi más nincsen, legalábbis a közeljövőben, ahova fajunk áttelepülhet. Látogatni, igen. Letelepedni, még nem. Szeretik vagy sem, ebben a pillanatban a Föld az a tér, ahol helyt kell állnunk.
Úgy tartják, hogy a csillagászat alázatosságra nevelő és jellemfejlesztő tapasztalat. Talán nincsen jobb mód bemutatni az emberi beképzeltség ostoba mivoltát, mint ez a távoli kép az apró világunkról. Számomra ez kiemeli annak felelősségét, hogy kedvesebben bánjunk a másikkal, hogy megtartsuk és ápoljuk eme halványkék pöttyöt, az egyedüli otthonunkat, melyet valaha ismertünk.



7 Days in Hell – 7 nap a pokolban


Egy igazi, elmebeteg, tébolyult ökörmarhaság. :-DDD

Andy Samberg és/vagy Brooklyn Nine-Nine fanoknak kötelező. :-)))

És azoknak is, akik járatosak egy kicsit a tenisz és/vagy Wimbledon világában… ;-) :-)))

Én minimum az idei év, de ha jobban belegondolok, lehet, hogy inkább az utóbbi öt év legjobb vígjátékának tartom! :sör: :sör: :sör:

Egy hétnapos, őrjítő teniszmeccs története, amit ők játszanak:


:-DDDDD

45 perces mindössze, és egy fiktív wimbledoni teniszmeccsről szól: az ötödik játszmában vagyunk 102-103(!!!) :-)))) a gémarány, és éppen a 67.(!!!!) :-)))) meccslabdája van Aaron Williams-nek (akit Andy Samberg alakít :-))).

És ez az áldokumentum film (mockumentary) arról szól, hogyan jutottak idáig...

Akkora durvulós, agyeldobós őrület, hogy szétszakadtam rajta!
:-DDDD

Félre ne értsetek: nem tökéletes – vannak benne gyenge poénok is, és blődségek – de egészében véve, egy igazi belemenős állatság. :-)))))

És ami igazán naggyá teszi, hogy áldoksiként megszólalnak benne eszméletlenül jó fej sztárok – akik önmagukat is kifigurázzák, és együtt marhulnak ezekkel a barmokkal.
:-DDDD

Serena Williams (mint Aaron Williams féltestvére!!!!! :-DDDD), John McEnroe (:-DDDD), Dolph Lundgren :-))), és a legjobb: David Copperfield. :-DDDDD

"– Most őrültségnek tűnik, de ez akkor történt, amikor a kokain még nem volt illegális.
– Elnézést, de a kokain mindig illegális volt!
– Ööö... tényleg?"
:-DDD

Én azt mondom: must see!
:sör:
:thumbsup:
:-DDD

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése