2015. június 28., vasárnap

Slow West & The Wedding Ringer – Bérhaverok



Viszont láttam két jó filmet is! Szerencsére… :-)


Slow West


Egy western – Új-Zélandról. És remek! :sör:

Nem egy színes, szélesvásznú, monumentális film – nincs sztárokkal tele tömve – nem végtelenül ravasz a cselekmény: de minden és mindenki a helyén van benne, és pompásan működik. :respect:

Michael Fassbender, mint vén róka fejvadász, és Kodi Smit-McPhee, mint zöldfülű, naiv szerelmes, egyszerűen remek párost alkotnak. :respect:

És kettősük olyan éles humorforrásra adhatott volna lehetőséget, hogy simán lehetett volna belőle egy fergeteges vígjáték is. De szerencsére nem az lett. :sör:

Volt benne humor is, remek, és működött – de a drámája az amolyan… köpni-nyelni nem tudós volt, amikor John Maclean (írta és rendezte is a filmet :sör: ) kivágott egy-egy aduászt a kezéből az asztalra. :respect:

Amolyan kellemes tévéfilmként csordogálnak az események – és BANG! Az embernek elakad a lélegzete… Aztán megint csak folynak a dolgok… folydogálnak… DURRR! Olyan tasli esik le az égből, hogy szikrázik az ember szeme. :sör:

Emlékezetes jelenetekben bővelkedő, egyszerűségével gyönyörködtető, drámájával hódító, ritka remek film. :sör:


Must see.
:thumbsup:


The Wedding Ringer – Bérhaverok


Katicámnak szedtem le, hogy „biztos valami csajos-esküvős-romantikus film” – erre én röhögtem magam szét rajta: „mert pasis-röhögős-ökörbarmulós film”. :-DDD

A szerencsétlen vőlegény története, akinek egy barátja sincs, és azért kénytelen „bérhaverokat” hívni az esküvőjére, lehetett volna valami poéntalan marhaság – de nagyon is poénos marhaság lett! :-DDD

És ahhoz képest, hogy csak két (általam) ismert színész volt benne (Kaley Cuoco, és Jorge Garcia), mégis sikerült egy simán fergetegesnek mondható vígjátékot összehozni. :sör:

Mondjuk, számomra (nagy NFL rajongónak) a „mud bowl” volt a legjobb jelenet, amikor a „nyugdíjasok” csaptak össze a vőlegénnyel és a bérhaverjaival – és az öregek között ott volt a 72 éves Joe Namath is, és lazán ökörködött ezekkel a hülyékkel. :-DDD

„– Egész jól dob a bácsi!
– Kapd be, buzikám!”
:-)))

És aki még felderített, ő nem más, mint Nicky Whelan

…keressetek magatoknak képet róla a neten. Megéri. ;-) :-)

Jeremy Garelick (rendezte, és a forgatókönyvet is részben jegyzi), és Kevin Hart (főszereplő) más filmjeire is rá kell keresnem, azt hiszem. :sör:

Összegezve: egy laza feelgood marhaság volt, ami remekül feldobta az estémet. :-D

Jó szívvel ajánlom.
:sör:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése