2013. október 8., kedd

Now You See Me – Szemfényvesztők




Oké, imádom a bűvészkedést. :-)

Nem a cilinderes, nyulas-galambos, varázsdobozos, szétfűrészelős fajtát, hanem az un. „street magic”-et: mint, amilyen Criss Angel, vagy Dynamo. :cool:
 

És igen: élvezem, hagyom, és szeretem, ha lenyűgöznek. Nem töröm a fejem, nem csikorgatom a fogam, nem agyalok, de főleg nem dőlök hátra nagyképűen és lekezelően (mint sokan, akiket ismerek…), és nem jelentem ki megfellebbezhetetlen magabiztossággal: „óh, hát én tudom, hogy csinálta! tök egyszerű!”. :eeekkk: Hát persze, hogy tudod! Még jobban is! Sőt! :gyagya:

Kifejezetten gyűlölöm az olyan műsorokat, amik azzal foglalkoznak, hogy „leleplezzük a bűvészek minden trükkjét!”. :sucks: :thumbsdown:

Erre mondják azt, hogy aki tudja, csinálja; aki nem tudja, az meg tanítja, és magyarázza… :-PPP

Aki nem szeret hinni a csodákban, nem szereti, ha elbűvölik, elkápráztatják, meglepik, vagy lenyűgözik… azt az embert én végtelenül sajnálom. Mert a lekezelés és a cinikus gúny egy egész más forrásból fakad, mint az előzőek… Míg az előbbit a bennünk élő örök, nyitott és rácsodálkozó gyermeki lélek táplálja – az utóbbit a megkeseredettség, a kiégettség, és az örömtelenség. (Mert nem, a gúnyos káröröm az nem „öröm”… ne tévesszük el.)

Szóval, ilyen alapfelállással ültem le a „Szemfényvesztők” elé, és vártam valami kellemes bűvészkedéses stuffot…

…erre kaptam egy olyan elképesztően izgalmas, fordulatos és pörgős, misztikus, heist thrillert, hogy leesett az állam! :megarespect:
 

Muszáj felsorolnom pár nevet: Ed Solomon, Boaz Yakin, Edward Ricourt – ők írták a sztorit és a forgatókönyvet. :respect:

Valamint Louis Leterrier (The Incredible Hulk, Clash of the Titans), aki rendezőként jegyzi a filmet. :thumbsup:

És persze a színészek, akiket nagyon bírtam: Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Mark Ruffalo, Morgan Freeman, Isla Fisher… :respect:

Jesse és Woody a „Zombieland” után újabb filmben játszanak együtt: nagyon csípem mindkettőjüket. :sör:

…bár Woody szvsz most is „lopta a showt” a többiek elől… :-)))


Hm.

Az a baj egy ilyen „misztikus heist thrillernél”, hogy nem nagyon lehet beszélni a sztoriról, mert azzal kiszúrunk az új nézőkkel.

Így inkább hallgatok ;-).

Legfeljebb, csak annyit kérdezek: veletek is előfordult már, hogy egy filmet befejezve, rögtön visszatekertetek egy bizonyos részhez, vagy részekhez, és azt még azon melegében újranéztétek?

Velem néha elő szokott fordulni ilyen – ha valami igazán jó filmet nézek.

Most például a „Szemfényvesztők” végén fogtam magam, és az utolsó 30-35 percet még egyszer végignéztem… :cool:

…mert annyira tetszett. :respect:


El vagyok képedve, hogy milyen remek gyöngyszem is ez az alkotás. :thumbsup:

És végtelenül örülök, hogy a 75 milliós gyártási költségekhez (+ kb. 20-30 millió reklám…) majd’ 324 millió bevétel társult. :sör:

Ha még nem láttátok, szerintem… érdemes hagyni, hogy elvarázsoljon. :abracadabra: ;-)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése