2013. március 23., szombat

Mayday s01e04-e05



Hail to England!
:respect:


Muszáj így kezdeni ez a posztot. Egész egyszerűen muszáj. :sör:

Én nem tudom, ti hogyan vagytok vele… esetleg csak én lennék elvakult anglomán… de ha valakik, akkor az az angolok tudnak sorozatot csinálni. :leborul:

Elképesztő jó két részt láttunk – és döbbenten eszméltünk rá, hogy ezzel vége is az évadnak… :eeekkk:

Oké, oké, oké, ha „oly annyira” odáig és vissza vagyok az angol sorozatoktól, akkor igazán tudhattam volna, hogy náluk, ha három résznél tovább tart egy évad, akkor az már… „dőzs”. :-/

Lehet, hogy a tudatalattimban ez valahol ott is lapult, de annyira berántott a sorozat, hogy egész egyszerűen – nézni akartam tovább. És tovább, és tovább. :respect:

Nem azt mondom, hogy ideges leszek, ha nem lesz második évad… inkább úgy fogalmaznék, hogy… ordítani fogok a fusztrációtól. :-)

Hogy jól értsétek: az évad lezárt. Kerek, egész. Szebbet, jobbat álmodni sem tudtam volna. :respectagain:

DE! Olyan _ordító_ potenciál van benne a folytatásra, hogy… sikítófrászt kapok, ha nem lesz következő szezonja. :-) És lehet, hogy tört angolságommal dörgedelmes levelet fogok küldeni… az általam mindeddig nagyon-nagyra becsült! :-)BBC One-nak, és ha nem történik sürgős intézkedés, akkor a következő levelet a Downing street 10-be fogom küldeni, és ha ott sem lelek megoldást a panaszomra, magánkihallgatást kérek a királynőtől! Nem fogok meghátrálni!!! És a zászlómra az lesz hímezve: „Mayday Second Season!”.
:-) :-) :-)

Nah, most, hogy ezt így kiadtam magamból :-) esetleg szerteszanaszét is spoilerezhetném az utolsó két részt, nem?! ;-)

Persze, annyira azért nem – de pár szó, és egy kis összegzés.

A negyedik részre jutottunk el odáig, míg kiderült (végre), hogy valóban meggyilkolták-e Hattie Suttont (Leila Mimmack), vagy sem…

…és az addig is piszokul gyanús kisvárosban sorra léptek elő a gyanúsítottak: és ki önként ballagott be a rendőrségre – kit meg bilincsben vittek…

A feszültség több, mint fantasztikus – a karakterek felépítése és fejlődése elismerésre méltó – a kártyák keverése pedig… igazi, vérbeli aljasság. :-) :respect:

Így kell egy sorozatot felépíteni: és ennek a címkéjére nagy betűkkel fel lehet írni, hogy „THRILLER”. :thumsup:

Az az igazán döbbenet, hogy _tényleg_ nem lehet róla sokat fecserészni (de én azért tudok, ugye… :-P ;-) ), mert mit is mesélhetnék nektek?!

„Gyerekek, Seth (Tom Fisher) és Steve (Sam Spruell) kapcsolata milyen fordulatokat vett már?! De szinte eltörpül ahhoz, ahová Linus (Max Fowler) és Everett (Aidan Gillen), apa-fiú viszonya alakult… Én mondjuk a számat tátottam, ahová Gail Spicer (a zseniális Lesley Manville formálta meg! :virág: ) kezdetben idegesítő társasági hölgy karakterét kifuttatták. :eeekkk: És a legnagyobb csúcs: ahová a rendőr Hill házaspár, Fiona (Sophie Okonedo) és Allen (Peter McDonald) közti interakciók jutottak. :respect:”


Ezzel most nagyon felkeltettem az érdeklődéseteket?! Aligha. :-)

Pedig ez a sorozat sava-borsa: a legsötétebb titok nyomozása közben egy csomó mocsokra és fájdalomra derül fény… és megtörik a(z el)hallgatás néma fala.

És ami még – a fenti névsorra ránézve – számomra igazi döbbenet: a felsorolt remek színészeket… egytől-egyig, kivétel nélkül imádtam a sorozatban.

Ilyen nincs, és mégis van. :respect:

A sztori végig lenyűgöző, az 55-58 perces részek szinte rövidnek tűnnek…

Áh.

Egyszerűen nem tudom, mit mondhatnék még.

Fáj, hogy befejeződött. És utoljára ilyet a az egyszeri és utánozhatatlan „Sherlock” második évadának befejezése után éreztem…

Ez pedig nagy szó.:respect:


Én azt javaslom, a magam egyvágányú módján: ne hagyjátok ki, barátaim. :sör:

BBC ONE :thumbsup:

 

2 megjegyzés:

  1. Na jó, mosmá akkor belekezdek... :)

    Justin

    VálaszTörlés
  2. Hja, bezony! :-)

    És "asszonnyalnézős" volt nálunk: szerintem ti is nézzétek kettesben! :sör:

    Az én Katicám nagyon szerette... :-)

    VálaszTörlés