2012. április 27., péntek

Dirk Gently s01e02-e03



„You two deserve each other.”

És igen-igen-igen! :-)

Mert tudjuk-merjük-tesszük – és szeretjük az angol (mini)sorozatokat! :-)
Mert marha jók. :respect: :thumbsup: :sör:

A Dirk Gently első évad remekül zakatolt – pont úgy, ahogy a Sherlock. :-) (Na, ezért nem _annyira_... de ott vannak a top(p)on. :sör: )

Stephen Mangan eszméletlenül belejött a karakterbe, és mellette Darren Boyd szarkasztikus visszafogottsága nagyon jó elegyet képez. :-)

A második rész – mint azt a Sherlock évadoknál már megszokhattuk… ;-) – kicsit gyengébb, bár abban a sci-fi szál volt az erős: ember és mesterséges intelligencia.

De az is kellemes volt és szerethető… csak az elmés, fergeteges dialógusok… hm… nem voltak olyan számban jelen, ahogy szerettem volna.

Ellenben az évadzáró harmadik rész már a felütésével jelezte, hogy brutális lesz :-) – és ez így is történt. Talán ez volt a legjobb rész az egész évadban. :sör:

„- The killer was in this very room.
- No, he wasn't! Because they're two different people!
- How can you possibly know that?
- Because I AM THE STALKER! Now we've got that settled, I hope we can put this stalker nonsense behind us and concentrate on catching the real killer.”
 :-)

Dirk minden szempontból pengeélen táncol: MacDuff-al való barátsága, Gilks felügyelő türelme, anyagi helyzete – mind-mind töréspontra jutottak… Közben szeretné megtalálni a – szigorúan tudományos módszerekkel :-) – a lelki társát.


És ráadásul gyilkossággal is gyanúsítják – miközben meg akarják ölni…
Igen, mert ha egyszer összejön, akkor nagyon összejön. :-)

„I always wondered what it'd take to get you to pay for something. I guess I now know: broken fingers and death threats from mobsters.”
:-)

Dirk felteszi magának a kérdést, hogy _„különös”_ nyomozási és érvelési technikája hány embert idegenít el tőle… és ez megéri-e?

De közben… bár igyekszik visszafogni magát… nem adja fel a felsőbbrendűség elvét. Mert miért is tenné – ha egyszer az…?! :-)

„- You can't leave. I need you, MacDuff!
- You need me?
- No. That is to say, you are the grit around which the pearl of truth often forms. Your plain speaking everyman perspective is a useful counterpoint.
- No, no, don't ruin it!”
:-)

Azt nem tudom, hogy ezek után fellelkesednék-e a Douglas Adams Dirk Gently történeteire, de az biztos, hogy az első sorban lelkesednék a filmsorozat folytatásáért. :-)

Sherlockos volt – de ezt egyáltalán nem hibájának, hanem esszenciájának mondanám. :sör:
Igen, barátaim, az angol sorozatgyártás még mindig odateszi magát. :thumbsup:

„Must seeeee!!!” - kategória, én mondom. :respect:

„- It's scientific fact. An unwashed armpit can make all the difference anywhere from a back alley knife fight to a high-powered board meeting. It just gives you that little extra edge.
- That certainly explains your personal hygiene.
- It's not odour, MacDuff! This is armour!”
:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése